شیلات ایران
شيلات ایران 
قالب وبلاگ
لینک دوستان
شكوفائي پلانكتوني چيست؟ پاسخگويي به اين موضوع بهمراه نقل قول

ظهور ناگهانی جلبك های سبز آبی به عنوان شكوفائی پلانكتونی در نظر گرفته می شود و این شكوفائی معمولا بعد از استفاده از مقادیر قابل توجه و بالائی از كودهای غیر آلی مثل اوره و سوپر فسفات دراستخرها ایجاد می شود ، همچنین بعد از كاربرد برخی از علف كش ها نظیر ۴ـ۲ د سیدیم آرسنیك هم این شكوفائی ایجاد می گردد.در طول فصول بارانی و گرم سال، ‌تعدادی از جلبك های قهوه ای طلائی، سبز و سبز آبی و دیاتومه ها زیاد می شوند به طوری كه آب استخرها، در یاچه ها و مخازن را تیره می كنند و آن را به رنگ سبز زرد در می آورند. در بعضی مواقع كف های سبز زرد شناور در سطح آب ممكن است روی سطح آب توسعه پیدا كند كه به زبان ساده این تجلی رشد جلبك ها، شكوفائی آب نامیده می شود.شكوفائی پلانكتونی منجر به آزاد شدن مقادیر زیادی از دی اكسید كربن شده و كمبود اكسیژن را در طول شب ایجاد می كند. گزارش شده كه دی اكسید كربن در غلظت ۲۰ تا ۳۰ قسمت در میلیون سبب مرگ و میر بالای ماهی ها می گردد، از این رو این تركیب ناخواسته می بایست ریشه كن گردد.
به طور كلی در شكوفائی پلانكتونی ۲ گروه نقش عمده ای دارند:
۱. فیتوپلانكتونها: ارگانیسم هائی كه منحصرا منشأ گیاهی دارند و بنابراین اتوتروف هستند و به اولین سطح زنجیره غذائی تعلق دارند،
۲. زئوپلانكتونها: ارگانیسم هائی كه منشأ جانوری داشته و بنابراین هتروتروف هستند و به دومین سطح زنجیره غذائی تعلق دارند.
هر دو گروه مذكور برای مزارع پرورش ماهی خطرناك هستند و به هر حال تنفس شبانه آنها سبب كمبود شدید اكسیژن در آب می شود كه می تواند تلفات سنگینی را در ماهی ها به بار آورد.بعضی از پلانكتون ها در صورت در دسترس بودن مواد مغذی ضروری ( فسفر ، نیتروژن و سیلیسیم ) سریع رشد كرده و ایجاد شكوفائی می كنند كه این شكوفائی هم در آب شیرین و هم در آب لب شور و شور اتفاق می افتد و در رنگ های متنوعی چون سبز ، زرد ، قهوه ای و قرمز و سبز آبی دیده می شود.
شكوفائی انواع متفاوتی دارد:
الف: شكوفائی پلانكتونی كوتاه مدت: این نوع از شكوفائی معمولا توسط جلبكهائی چون اوگلنا و كلامیدوموناس، ولوكس و پریدینیوم ایجاد می شود كه به ترتیب به رنگ های قرمز، قهوه ای ، سبز و قهوه ای دیده می شوند.
ب: شكوفائی پلانكتونی طولانی مدت : این نوع از شكوفائی در نتیجه تراكم بالائی از جلبك های سبز آبی نظیر میكروسیس ، آنابنا ، نوستوك و اسپیرولینا ایجاد می گردد، سبب ایجاد كف در سطح آب می شود و مرگ و میر در ماهی ها را ایجاد می كند. سلولهای موجود در جلبك ها سبك شده وجلبك را به سطح آب آورده و باعث افزایش گرمای آب می شوند. برای توسعه این گونه از جلبكها نیتروژن ، فسفر، دی اكسید كربن و مواد آلی ازدیاد پیدا می كنند.همچنین افزایش دمای آب و سطح pH (۹ pH >) موجب ایجاد این نوع از شكوفائی بصورت طولانی مدت می گردد.شكوفائی پلانكتونی منجر به ایجاد طعم و بوی نامطلوب در آب می گردد، همچنین این جلبك ها مرگ و میر بالا درماهی ها و دیگر موجودات آبزی را بدلیل مسدود كردن آبشش ها و نیز ایجاد كمبود اكسیژنی و آزاد كردن مواد سمی به دنبال دارند.
مواد سمی ناشی از جلبك ها به دو نوع سموم بیرونی و درونی تقسیم می شوند:
سموم بیرونی از گروهی از جلبك ها مثلا از جلبك دریائی prymnesium حاصل می شود كه این جلبك در آب لب شور اروپا و فلسطین رشد می كند . سم این جلبك ها بر روی تنفس نرم تنان و ماهی ها اثراتی كشنده به بار می آورد و ماهی در این شرایط حتی نمی تواند در مقابل غلظت مس و دیگر یونهای محیط مقاومت كند و در حالت مرگ قرار می گیرد. همچنین این سم تاثیری مستقیم روی سلولها گذاشته و سبب تجزیه ذرات خونی و سلولهای نوكلئوتیدی می گردد. این سم احتمالا از پروتئولیپید ساخته شده است و برای تولید این سم در این جلبك ها، نور لازم است اما خود این سم در مجاورت با نور و اشعه ماوراء بنفش غیر فعال می گردد. این جلبك در محیط با شوری پائین بسیار خطرناك است.سموم درونی كه از جلبك Gymnodinium وجلبك های سبز آبی Microcystis aeruginosa حاصل می گردند. این سموم بعد از تجزیه سلول والد ایجاد می شوند . ساختار این سم احتمالا از پلی پپتیدهای حلقوی می باشد و در زمانی كه سلولهای جلبكی توسط انجماد و آب شدن شكسته می شوند، رها سازی می گردند. اما شكوفائی جلبك های سبز آبی هرگز باعث مرگ و میر بالای ماهی ها و پرندگان آبی نمی شود.
كنترل شكوفائی پلانكتونی به ۳ صورت مكانیكی، بیولوژیكی و شیمیائی صورت می پذیرد:
• روش مكانیكی:این روش با استفاده از جمع آوری دستی، مثلا با استفاده از چنگك، در مورد جلبك هائی كه توسط باد به كناره های استخر رانده می شوند، صورت می گیرد.
• روش بیولوژیك: در این روش از رشد گروهی از گیاهان مثل عدسك های آبزی (Lemna) استفاده می شود كه این عدسكها سایه ای را روی جلبك ها تشكیل داده و از رشد آنها جلوگیری می كنند. همچنین از ماهیان گیاهخواری چون ماهی آمور در استخرها برای كنترل شكوفائی استفاده می شود و نظریه ای هم كه اخیرا داده شده این است كه ویروس هائی هم وجود دارند كه به جلبك ها حمله كرده و آنها را می كشند و این ویروس ها براحتی از جلبكی به جلبك دیگر انتقال می یابند.
• روش شیمیائی: برای از بین بردن شكوفائی پلانكتونی مخصوصا جلبك سبز آبی از ۱ قسمت درمیلیون از محلول سولفات مس و یا سولفات مس به میزان ۸۰۰ گرم در هر هكتار، كه در بسته های پارچه ای پیچیده شده است، یك بار در هر هفته و یا هر چند هفته یكبار در استخرها استفاده می گردد. همچنین برای مبارزه با شكوفائی جلبك های سبز آبی از ۱۲۵ قسمت در میلیون اسید سولفوریك و یا ۵/۰ قسمت در میلیون سیمازین (۲ كلرو ۴ و ۶ بیس اتیل آمینو ۳ تریازین) استفاده می شود. استخرهایی كه تحت شكوفائی قرار دارند ممكن است با سولفات آمونیوم هم درمان شوند.
اما شكوفائی جلبك ها در آب شور دریاها می تواند منجر به ایجاد كشند قرمز گردد و خطرات زیادی مثلا اثرات سرطان زائی را در موجودات ایجاد نماید، البته بوجود آوردن اثرات سرطانی در موجودات آبزی هم اكنون مورد بررسی قرار دارد تا بتوان در این مورد نتیجه گیری درستی را انجام داد.
منبع:
۱. كلارك، آر. بی. ۱۹۲۳. آلودگی دریا. ترجمه م. ت. ساداتی پور و ف. شریعتی۱۳۸۰ . انتشارات معراج قلم ، تهران
۲. اسماعیلی ساری، ع. ۱۳۷۹ . مبانی مدیریت كیفی آب در آبزی پروری . موسسه تحقیقات شیلات ایران، تهران.
۳. shammi, Q . and S Bhatnagar. ۲۰۰۲ .Applied fisheries. Algal Bloom . Agrobios, India . pp:۳۱ – ۳۷.

منبع :
http://www.ardalan.id.ir/forum/about2136.html
[ پنجشنبه 16 خرداد1387 ] [ 1:7 PM ] [ سید مانی سیرنگ ]
پلانکتون  

اطلاعات اولیه
پروتوزوئرهای آزاد یا مستقل همگی آزادند. عده قلیلی در آب شیرین‌اند ولی اکثر دریازی هستند. بعضی در اعماق دریا می‌باشند و بیشتر نظر به احتیاجی که برای ادامه حیات به اکسیژن و نور خورشید دارند در سطح آب ، در طبقه‌ای که به اسم پلانکتون خوانده می‌شود زندگی می‌کنند. کلمه پلانکتون ، مثل Planet ، از یک ریشه یونانی مشتق می‌شود که معنی می‌دهد Wanderer یا چیزی که از یک محل به محل دیگر حرکت می‌کند.

اندازه این ارگانیسمها از باکتریها و گیاهان میکروسکوپیک گرفته تا جانوران بزرگتر مثل ماهیهای ژله‌ای ، در حالت کلی پلانکتونها محدود می‌باشند. یعنی اینکه توانایی شنا کردن ندارند و بوسیله موجها و یا جریانات آب انتقال پیدا می‌کنند. پلانکتونها به عنوان اولین حلقه زنجیره غذایی مناطق غنی از ماهیان مهم از نظر اقتصادی می‌باشند و بقای این مناطق را تضمین می‌کنند.
رده بندی پلانکتونها
فیتوپلانکتون: شامل باکتریها و گیاهان میکروسکوپیک می‌باشند.
زئوپلانکتون: شامل جانوران میکروسکوپیک‌اند.
ماکروزئوپلانکتون: تخمها و لاروهای بی‌مهرگان و ماهیهای بزرگتر.


فواید پلانکتونها
پلانکتونها اغلب به عنوان شاخص سلامت آبی و محیطی استفاده می‌شوند، چرا که دارای حساسیت بالایی نسبت به تغییرات محیط می‌باشند و طول عمر کوتاهی دارند. مثلا فیتوپلانکتونها ، شاخص شرایط غذایی یک محیط می‌باشند به خاطر گرایش زیاد آنها به تکثیر سریع در شرایط مساعد. زئوپلانکتونها شاخص سلامتی مناطق غنی از ماهی هستند چرا که زئوپلانکتونها ، منبع غذایی ارگانیسمهایی مثل ماهیهای کوچک در سطوح غنی و مساعد آب می‌باشند. اخیرا ، تحقیقات سعی دارد که مشخص کند پلانکتونها در شرایط محیطی مختلف چگونه واکنش نشان می‌دهند.
فیتوپلانکتونها
مثل گیاهان خشکی ، فیتوپلانکتونها کربن را از طریق فتوسنتز تثبیت می‌کنند و آن را برای سطوح غنی بالاتر قابل دسترسی می‌کنند. فاکتورهای محیطی اصلی که بر روی رشد فیتوپلانکتونها تاثیر می‌گذارند عبارتند از: دما، نور و غذا. رشد فیتوپلانکتونها معمولا با مناطق نوری محدود می‌شود و یا عمقی از آب که نور خورشید بتواند نفوذ کند. محدودیت دیگر برای رشد اینها ، غذا است مثلا نیتروژن و فسفر. فیتوپلانکتونها می‌توانند رشد سریع جمعیت را تحمل کنند که تقریبا هر بهار اتفاق می‌افتد و همزمان با این ، توده‌های جلبکی در حضور مواد غذایی و افزایش دما افزایش می‌یابد.

در حالی که زیاد بودن فیتوپلانکتونها به رشد ارگانیسمهای دیگر در آن منطقه کمک می‌کند. اما مقدار خیلی زیاد فیتوپلانکتونها هم ، می‌تواند به سلامت کل یک منطقه زیستی ضرر بزند. چرا که افزایش جلبک ، باعث مردن بیشتر فیتوپلانکتونها شده و آنها به زیر آب جایی که آنها مصرف می‌شوند، می‌روند و این فرایند مقدار اکسیژن حل شده در آبهای زیرین را کاهش می‌دهد که برای بقای ارگانیسمهای دیگر مثل ماهیها و خرچنگها لازم است.


گروههای اصلی فیتوپلانکتونها
دیاتومه‌ها (شاخه باسیلاریوفیتا)
جلبکهای قهوه‌ای- سبز (شاخه کریزوفیتا)
جلبکهای سبز (کلروفیتا)
جلبکهای آبی- سبز (سیانوفیتا)
دینوفلاژلاتها (پیروفیکوفیتا)
کریپتومونارس (کریپتوفیتا)
میکروفلاژلاتها (اگلنوفیتا ، سینوفیتا)
شاخصهای گسترش فیتوپلانکتونها
از شاخصهای گسترش فیتوپلانکتونها در یک منطقه می‌توان افزایش مستعد کلروفیل آن منطقه ، سرعت تولید بیومس اولیه و بقای گونه‌های خاص را نام برد.


زئوپلانکتونها
زئوپلانکتونها ، جانوران پلانکتونی هستند که از نظر اندازه از روتیفرهای میکروسکوپیک گرفته تا ماهیان ماکروسکوپیک می‌باشند. گسترش اینها در مناطق مساعد ، بوسیله مقدار شوری محیط ، دما و غذای قابل دسترسی کنترل می‌شود. کوچکترین زئوپلانکتونها ، به عنوان تداوم دهنده چزخه غذایی در آب مشخص می‌شوند، و اغلب به عنوان صیادی از مواد غذایی یک محیط قرار گرفته می‌شوند.

زئوپلانکتونهای بزرگتر ، برای گونه‌های ماهیها و نیز مراحل لاروی همه ماهیها ، غذای مهمی محسوب می‌شوند. آنها همچنین از طریق تولید کنندگان اولیه زنجیره غذایی (فیتوپلانکتونها) ، با ارگانیسمهای سطوح بالاتر آب ، در ارتباط می‌باشند. جمعیت زئوپلانکتونها از مصرف کنندگان اولیه‌ای که فیتوپلانکتونها را می‌خورند و نیز ، مصرف کنندگان ثانویه که از زئوپلانکتونها تغذیه می‌کنند تشکیل شده است.
تقسیم بندی زئوپلانکتونها از نظر اندازه
میکروزئوپلانکتون: شامل روتیفرها و پروتوزئرها که معمولا اندازه‌ای کمتر از 200 میکرون را دارند.

مزوزئوپلانکتون: شامل لارو دوزیستان و میگوها و ماهیها و زئوپلانکتونهای ژلاتینی مثل ماهیهای ژله‌ای که بزرگتر از 2 میلیمتر می‌باشند.


شاخصهای گسترش زئوپلانکتونها
زئوپلانکتونها ، مثل فیتوپلانکتونها ، شاخصهای عالی از شرایط محیطی می‌باشند چرا که حساس به شرایط کیفی آب‌اند. آنها به مقدار اکسیژن حل شده در آب واکنش می‌دهند و نیز مقدار زیاد مواد غذایی و یا آلودگیهای سمی و غذای کم و حتی صید زیاد ، بر گستردگی اینها تاثیر می‌گذارد. با گسترش زئوپلانکتونها در یک منطقه ، می‌توان افزایش بیومس تولید شده آنها و گستردگی و تنوع گونه‌های آبزی را انتظار داشت.

منبع : http://www.ardalan.id.ir/forum/about861.html

[ پنجشنبه 16 خرداد1387 ] [ 1:5 PM ] [ سید مانی سیرنگ ]

Phytoplankton: Plants of the Sea 

by Prentice K. Stout

P637

To the casual observer, the oceans and bays are vast trackless bodies of water.  Beneath their surfaces are countless fish.  But more numerous by far are the tiny microscopic animals and plants collectively called plankton, a word derived from the Greek meaning wandering.

The plant portion of this complex oceanic soup is called phytoplankton.  The term phyto comes from the Latin phyton meaning tree or plant.  This large grouping is composed mostly of single-celled algae and bacteria.

It is known that green plants liberate oxygen and produce carbohydrates, a basic link in the food chain of plants to animals to peopleCollectively, this chemical process is referred to as photosynthesis (photo = light, synthesis = to make).  In these tiny food factories, there is a chemical compound called chlorophyll that, in combination with sunlight, converts carbon dioxide, water, and minerals into edible carbohydrates, proteins, and fatsThus, these phytoplankton are the basis for the oceanic food chain.  Animals cannot perform this biological food-making process.  Two-thirds of all the photosynthesis that takes place on this earth occurs in the oceans that yearly create 80 to 160 billion tons of carbohydrates.  So numerous are these tiny plant forms that they often turn the water green, brown, or reddish.

Among the most abundant phytoplankton are the diatoms.  Some 20,000 species make up this plant group.   They consist of a tiny blob of protoplasm enclosed in a transparent pill-box structure made of silica.  This silica, the main ingredient of glass, is extracted from the surrounding seawater.  Minute holes or pores in their shells permit nutrient absorption and an exchange of carbon dioxide and oxygen to take place with the surrounding seawater.  Under favorable conditions, a single diatom can reproduce 100 million offspring in a month.  Clearly, such reproductive capacity creates vast numbers - as many as a billion of them in a gallon of seawater.  Those that are not eaten die and their virtually indestructible shells settle to the bottom of the ocean.  In some areas of the sea, their skeletal remains form layers up to 700-feet thick.  This diatomaceous earth has been used as a fine abrasive in toothpaste and automobile polish.  A drop of oil within the protoplasm in the shell may have created the earth's petroleum supply.  This oil in the diatom is eaten by a number of small fish; one is called the capelin, which, in turn, are eaten by codfish.  From the codfish bodies come cod liver oil detested by some, but rich in vitamins A and D.

While diatoms are essentially cool water inhabitants, their counterparts in tropical waters are called dinoflagellates.   Equipped with whip-like projections, they propel themselves about in a jerky motion.

Dr. C.P. Idyll, noted oceanographer, states, "The various species of dinoflagellates resemble chinese hats, carnival masks, children's tops, urns, pots, and vessels of many kinds, the spiky knobs of medieval war clubs, balloons on strings, hand grenades or lances."

Flagellates, like diatoms, are proficient in their ability to reproduce.  By splitting in half, a dinoflagellate can reproduce thirty-three million offspring in only twenty-five divisions.  One species of dinoflagellate, Gonyaulax, whose excessive reproductive ability can create havoc, produces the "red tide."  In the seventh chapter of the Book of Exodus, the people of Egypt were plagued with what could have been an outbreak of the red tide.  Charles Darwin, on his around the world voyage on the Beagle, wrote one of the first scientific accounts of a dinoflagellate outbreak that discolored the waters off Chile.

Another interesting dinoflagellate, if disturbed, emits light in the form of bioluminescence.  Called Noctiluca, this small organism combines two chemicals, luciferin and luciferase (Latin: lucifer = "bearer of light").  This is the same combination of chemicals that gives our familiar firefly its ability to blink during warm summer evenings

A simple tool can be used to study these plant forms.  One needs a coat hanger that has been worked into a circle.  Then over this frame stretch a pair of discarded pantyhose.  Cut off the legs of these stockings just below the knee and place a small plastic pill jar in the openings.   Tightly wind some thread around the fabric and the mouth of the jars and then tow it through the water.  The fine mesh stocking of the pantyhose will capture may of these small plant forms as well as their animal counterparts.  (See fact sheet on zooplankton.)  A hand lens or microscope will assist in the viewing of these fascinating organisms.

References 

Buschbaum, Ralph and Milne, Lorus J.  1960.   The Lower Animals, Doubleday and Co. New York.

Silverberg, Robert.  1972.  The World Beneath the Ocean WaveWeybright and Talley, New York.

Links

Dinoflagellates

Fun with Phytoplankton

   Return to Rhode Island Sea Grant Fact Sheets

فیتوپلانگتونها :

گیاهان موجود در دریا

طبق بررسی های انجام شده منطقه وسیعی از آب اقیانوسها و خلیجها هستند.

درسطحهای آنها ماهی های بیشمار است اما در قسمتهای زیر حیوانات میکروسکوپی ریزی هستند و انبوه گیاهان که به آنها پلانگتون می گویند .

یک کلمه ای است که از معنی یونانی مشتق شده است بخش گیاهی آن که در اقیانوسهاست فیتوپلانگتون نامیده می شود کلمه فیتو ازکلمه لاتین فیتون یعنی درخت یا گیاه گرفته شده است .

این گروه بندی عمدتا جلبکهای تک سلولی و باکتری هاست .

آنها فهمیدند که گیاهان سبز اکسیژن آزاد می کنند و کربوهیدراتها ( ماده قندی تولید می کنند ) و یک حلقه زنجیره اصلی در زنجیره غذایی از گیاهان به حیوانات و به مردم تشکیل می شود .

مجتمعا یک فرایند شیمیایی اشاره شده به فتوسنتز ( گیاه = نور و سنتز = ساختن )

در کارخانه های غذا ریز یک ترکیب شیمیایی است که به آن کلروفیل می گویند در ترکیب با نور آفتاب به گازکربنیک و آب و کانی ها به سوی مصرف کربوهیدرات ها و پروتئین و چربی تبدیل می شود .

 

بدین ترتیب فیتوپلانگتونها اساس زنجیره غذایی اقیانوسها هستند .

حیوانات نمی توانند فرایند ساختن غذایی را از لحاظ زیست شناختی انجام دهند .

دو سوم تمام فرایندهای فتوسنتز گیاهان در روی زمین تشکیل می شود ودر اقیانوسها سالانه 80 درصد به 160 تن کربوهیدرات تشکیل می شود .

که گیاهان ریز به رنگهای سبز و قهوه ای یا مایل به قرمز تاسیس می کنند .

بین فراوانترین فیتوپلانگتونها دیاتومها هستند .

مقدار 20000 هزار گونه از این گروه گیاهی ساخته شده است  .

آنها شامل قطره های ریز پروتوپلاسم می باشند.

 که در یک ساختار محفظه قرص شفاف از سیلیکا ساخت .

این سیلیکاها جزء اصلی شیشه هستند که استخراج شده از محوطه محصور آب دریا یا منفذهایی در پوسته هایشان است که جذب مواد غذایی صورت می گیرد و تبادل گازکربنیک صورت می گیرد .

و اکسیژن که تشکیل می شود با محوطه محصور آب دریا زیر شرایط مطلوب با دیاتومها می توانند در یک ماه 100000 فرزند تولید کنند .

به وضوح چنان ظرفیت زایش شماره های وسیع به تعدادی که یک بیلیون از آنها در گالن از آب دریا ایجاد می کند .

مرده های آنها خورده نمی شوند و پوسته های ویران شدنی آنها در بستر اقیانوس ساکن می شوند .

در مناطقی از سطح دریا اسکلتهای باقی مانده ی آنها به لایه های ضخیم 700 تشکیل شده است .

سیلیسهای زمینی به عنوان ماده ساینده خوب در خمیردندان و واکس اتوموبیل به کار برده می شوند .

یک افت روغن در داخل پروتوپلاسم در پوست ممکن است عرضه نفت خام زمین را ایجاد کند این روغن در دیاتومها توسط تعدادی ماهی کوچک خورده شده است .

ماهی های کوچک مثل کاپیلین در نوبت هستند توسط ماهی روغن خورده شده اند .

از بدنه های ماهی روغن به دست می آورند که غنی از ویتامین a,d  است .

زمانی که دیاتومها درآب خنک ساکن هستند و همتاهایشان در آبهای گرمسیری هستند به آنها دیفوفلاژلها می گویند آنها خودشان را راجع به یک جنبش پر تکان می دادند.

دکتر c.p.idyll یادداشتهای اقیانوس شناسی ایالت را به دست آورد .

گونه های گوناگون دیفوفلاژلها شبیه به کلاههای چینی بود که کارناوال را می پوشاند و شبیه خاکستردانها و تکه ها و آوند ها نوعهای زیادی است .

درختهای خاردار که برای جنگ به کار می رود و بادکنکهایی در الیاف گیاهان است که به صورت نارنجکی و نیزه است .

 

تاژکداران ودیاتومها را دوست دارند و ماهر هستند در توانایشان که دوباره تولید کنند .

به علت شکاف خوردگی  در  یک دیفوفلاژلها می توانند تولید کنند

 تنها 3 میلیون فرزند در بیست و پنج بخش .

یک گونه ازدیفوفلاژلها توانایی زایشی بیش از حد می تواندخسارت هایی ایجاد بکند.

درفصل هفتم کتاب exodus  مردم مصر آفت راباشیوع ناگهانی درجذر ومد پیدا کردند.

چارلز داروین:یکی از روش های حساب های علمی باشیوع ناگهانی دیفوفلاژل درآب شیلی نوشته است.

دیفوفلاژل جالب دیگری که اگر مزاحم نشود . روشی در شکل تولیدات نوری از خود بیرون می دهد که به آنها تاژکداران گفته می شود که این ارگانیسم کوچک به دو ماده شیمیایی ترکیب می کند.

این همان ترکیب ماده شیمیایی است که کرم شب تاب درطی عصرهای گرم تابستان رخ می دهد پس برروی این جوراب شلواری شاسی کش دور انداخته می شود.

هم اکنون دررنگ اثر باد برروی زانوهاومکا ن یک کوزه قرص پلاستیک کوچک در دهانه ها است .تنگ باد مقدار نخ اطراف ساختار ودهانه کوزه ها وسپس توز کشی آ ن توسط آب صورت می گیرد . 

منبع : http://shilat2010.blogfa.com/post-92.aspx

[ شنبه 11 خرداد1387 ] [ 8:31 PM ] [ سید مانی سیرنگ ]
.: Weblog Themes By Pichak :.

درباره وبلاگ

با سلام خدمت شما دوست گرامی لطفاُ نظر خود را در باره مطالب این وبلاگ بدهید .
با تشکر :
سید مانی سیرنگ
موضوعات وب
برچسب‌ها وب
امکانات وب
  • دانلود فیلم
  • قالب وبلاگ